Hírek

Étkezés befizetés
26 júl. 2019 08:10

Tisztelt Szülők!   Tájékoztatom Önöket, hogy a kőbányai nevelési és oktatási intézm [ ... ]

Tovább olvassom
Kőbányai óvodai dolgozók sportvetélkedője
15 ápr. 2018 19:53

Nagy öröm számunkra, hogy a már hagyománnyá váló Kőbányai Óvodai Dolgozók Sportvetélked [ ... ]

Tovább olvassom
További hírek

Rólunk

 

ELÉRHETŐSÉG:

Óvodai telefonszámok:

433-56-31

264-98-85

 

EMAIL CÍM:

csodafaovoda.kobanya@gmail.com

 

Munkatársak

Szakmai elismerések

Programok

Szeptember 22-én Európa szerte megrendezésre került az Autómentes Nap, amely egyben az Európai Mobilitási Hét lezárása.

Az Autómentes Nap fel kívánja hívni a városlakók és a városvezetés figyelmét a megnövekedett autóforgalom okozta környezeti, baleseti és városképi problémákra, a közlekedési mód felelősségteljes megválasztására, a fenntartható, környezet- és emberbarát városi közlekedés előnyeire, a közösségi, a kerékpáros és a gyalogos közlekedés fejlesztésének szükségességére.

Óvodánk minden évben bekapcsolódik a Kőbányai Önkormányzat által megrendezett programsorozatba. Fontosnak tartjuk, hogy a gyerekeket tudatosan neveljük környezetünk megóvására, tudatosítsuk, hogy ezt milyen kis lépésekkel is megtehetik.

Idén az Autómentes napon óvodánkat a Kékmadár és Rózsaszínvirág csoportjának nagy csoportosai képviselték a KÖSZI előtti területen megrendezett óvodás programon.

Az óvodás csoportok először egyenpólót kaptak a regisztrációkor. Majd útjára bocsájtottuk az iskolásokat a kerékpártúrára, melyet a Kőbányában kezdtek. Ezután a Gizmosport kerékpárosai tartottak színvonalas, izgalmas bemutatót az ovisoknak.

Az óvodások részére szervezett programok, sportversenyek hozzájárultak bennük a mozgás iránti szeretetet erősítéséhez, az egészségtudatos életmód megalapozásához. Csapatunk a  kötélhúzásban és sorversenyekben második helyezést ért el, a focipályán kapura lőttek, majd  aszfaltra krétával lerajzolták, hogyan képzelik el az autómentes világot.

A rendezvény elérte a célját, hogy felhívja a gyerekek figyelmét, hogy vegyenek igénybe más közlekedési módokat. Ezzel járulhat hozzá mindenki, hogy megakadályozzuk az autóforgalom miatt kialakuló környezeti problémákat, javíthatjuk egészségünket, életminőségünket.

Az ünnepélyes eredményhirdetésen minden óvodás csoport kapott egy nagy zsák sporteszközt, amit örömmel cipeltünk haza.

 

Egészné Sós Erika

a Kékmadár csoport óvónénije